top of page
  • Vinogradov

Juleopskrift: Den berømte fisk i gelé fra den elskede sovjetiske nytårsfilm 'Skæbnens ironi'

Som del af vores julekalender har vi fået lov at dele en række jule- og nytårsopskrifter fra den russiske familie, Vinogradov. Det betyder, at du gennem december kan lade dig inspirere i køkkenet af disse russiske, kulinariske klassikere.


Ingredienser

  • 1 kg. sandart eller stør

  • 10 gr. husblas

  • 1 gulerod

  • 1 persillerod skåret i stykker

  • 1 løg skåret i stykker

  • 1-2 laurbærblade

  • Citron

  • Persille


Fisken renses, udbenes, fileteres og skæres i mindre stykker. Put fiskehovedet, finnerne og rygbenet i en gryde sammen med persillerod, løg og laurbærblade. Tilsæt koldt vand og lad det koge i 25-30 minutter. Tilsæt derefter fiskestykkerne og kog i yderligere 15-20 minutter. Tag derefter forsigtigt fiskestykkerne op igen. Si fiskebouillonen og tilsæt derefter den opblødte husblas. Kog bouillonen op igen og si den endnu engang. Læg fiskestykkerne i et fad sammen med gulerodsskiver, citronskiver og persille. Hæld forsigtigt bouillonen over og stil det på køl indtil geléen er stivnet.


Приятного аппетита!



49 visninger0 kommentarer

Følg os!

 
IMG_0318%2520(2)_edited_edited.png
russia-704883_edited_edited.png
  • Facebook
  • Instagram
unnamed%20(2)_edited.png
127474595_416181173098270_6523815273634533365_n%20(2)_edited.png
bottom of page