- Vinogradov
Juleopskrift: Den berømte fisk i gelé fra den elskede sovjetiske nytårsfilm 'Skæbnens ironi'
Som del af vores julekalender har vi fået lov at dele en række jule- og nytårsopskrifter fra den russiske familie, Vinogradov. Det betyder, at du gennem december kan lade dig inspirere i køkkenet af disse russiske, kulinariske klassikere.
Ingredienser
1 kg. sandart eller stør
10 gr. husblas
1 gulerod
1 persillerod skåret i stykker
1 løg skåret i stykker
1-2 laurbærblade
Citron
Persille
Fisken renses, udbenes, fileteres og skæres i mindre stykker. Put fiskehovedet, finnerne og rygbenet i en gryde sammen med persillerod, løg og laurbærblade. Tilsæt koldt vand og lad det koge i 25-30 minutter. Tilsæt derefter fiskestykkerne og kog i yderligere 15-20 minutter. Tag derefter forsigtigt fiskestykkerne op igen. Si fiskebouillonen og tilsæt derefter den opblødte husblas. Kog bouillonen op igen og si den endnu engang. Læg fiskestykkerne i et fad sammen med gulerodsskiver, citronskiver og persille. Hæld forsigtigt bouillonen over og stil det på køl indtil geléen er stivnet.
Приятного аппетита!
