- Vinogradov
Juleopskrift: Rassolnik
Som del af vores julekalender har vi fået lov at dele en række jule- og nytårsopskrifter fra den russiske familie, Vinogradov. Det betyder, at du gennem december kan lade dig inspirere i køkkenet af disse russiske, kulinariske klassikere.

Traditionel russisk suppe med gåseindmad. Her som forfatteren Ivan Sjmeljov beskriver den i Herrens Sommer.
Ingredienser:
500 g Indmad og kød (lår) fra en gås
250 g Rodfrugter (gulerødder, knoldselleri)
5 stk Kartofler
1 stk Hakket løg
5 stk Syltede agurker (samt lage fra syltede agurker efter smag)
100 g Perlebyg
2,5-3 l Vand
2 spsk Mel
50 g Smør
200 g Creme fraiche
1 tsk Tomatpuré
Hæld kød og indmad i en gryde med koldt vand, og bring det i kog. Lad det koge i 2,5 timer. Efter 1,5 timer kom løg, rodfrugter og kartofler i gryden. Pil skrællen af de syltede agurker og kom den i gryden med kernerne fra agurkerne. Når suppen har kogt i 2,5 timer fjernes kødet, hakkes og sættes til side. Si suppen. Fjern rodfrugterne og kartoflerne, hak dem og kassér resten af det frasiede. Skyl perlebyg og kog indtil den er mør i en separat gryde. Kom i en sigte og skyl med koldt vand. Hak agurkerne. Tilsæt byg og agurker til suppen, kog i 10 minutter. Opvarm mel i smørret og hæld lage fra agurkerne ved. Hæld i suppen. Tilføj de hakkede rodfrugter og kødet. Tilsæt tomatpuré og creme fraiche, lad det koge op. Server.
Приятного аппетита!